ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, Σχολή Γονέων, Τι είναι τα ναρκωτικά; Τι είναι εθισμός; Τι είναι εξάρτηση; Πού μπορώ να απευθυνθώ; ΑΡΘΡΑ

Επικαιρότητα

Καλώς ήρθατε στον δικτυακό τόπο του Κέντρου Πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Νομού Θεσπρωτίας “ΑΡΙΑΔΝΗ”

«Εργαστήριο διαχείρισης άγχους για ενήλικες»

Το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» διοργανώνει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:00 – 12:30 εργαστήριο για την διαχείριση του άγχους που απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες με βιωματικό και συνεργατικό τρόπο να κατανοήσουν την φύση του άγχους και να αποκτήσουν δεξιότητες για την διαχείρισή του.

Εισηγήτρια είναι η κα Κων/να Ζιάγκου, ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη στο Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ».

Χώρος διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (Κυρά Βασιλικής 10).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2665025140 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου. Η συμμετοχή όπως σε κάθε δράση του Κέντρου είναι δωρεάν.

Η πρόεδρος του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ 

Κοτσώνη ΑλεξάνδραΠαράσταση αφήγησης από το ΚΠ ΑΡΙΑΔΝΗ

Το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα δώρο για τους μικρούς φίλους που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο! Σας καλούμε σε μια παράσταση αφήγησης στο Α’ Δημοτικό Σχολείο στις 18.00.Η είσοδος είναι ελεύθερη


Απολογισμός δράσεων του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Νοέμβριο 2018

Τον Νοέμβριο έγινε συνάντηση με στελέχη πρόληψης του ΚΕΘΕΑ με σκοπό την συνεργασία για υλοποίηση δράσεων με την Ελληνική Αστυνομία τον μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

 • Πραγματοποιήθηκαν βραχύχρονες παρεμβάσεις σε συνεργασία με την αστυνομία σε μαθητές των τμημ άτων Γ1  και Γ2 του Β΄ Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και σε μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ2 του Γ΄ Γυμνασίου με θέμα «Εξαρτήσεις».
 • Έγινε ομιλία σε γονείς μαθητών του 7ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας με θέμα «Η πρόληψη πάει στο νηπιαγωγείο» και δεύτερη ομιλία σε γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου με θέμα «Γονείς αρχιτέκτονες της ζωής των παιδιών».
 • Τέλος συμμετείχε η επιστημονικά υπεύθυνη σε διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο του ΟΚΑΝΑστην Αθήνα με θέμα «Εισαγωγή στο playbacktheater»

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Νοέμβριο:

 • 2/11/2018  Συνάντηση με υπεύθυνους ΚΕΘΕΑ
 • 15/11/2018  Παρέμβαση σε μαθητές Β΄ Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, τμήματα Γ1 και Γ2
 • 15/11/2018  Παρέμβαση σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, τμήμα Γ1
 • 19/11/2018  Παρέμβαση σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, τμήμα Γ2
 • 22/11-23/11/2018  Συμμετοχή σε εκπαίδευση του ΟΚΑΝΑ
 • 26/11/2018  Ομιλία σε γονείς μαθητών του 7ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας
 • 29/11/2018  Ομιλία σε γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου Μαυρουδίου


Εργαστήρια ενδυνάμωσης για γονείς με παιδιά στο Δημοτικό

3 δίωρα Εργαστήρια

Έναρξη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00 – 20:00 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΙΑΔΝΗ» διοργανώνει εργαστήρια γονέων με παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό.

Η δημιουργία μιας υγιούς και ευτυχισμένης οικογένειας είναι ένα υπέροχο αλλά και περίπλοκο ταξίδι.

Τα εργαστήρια γονέων που θα διοργανώσει το Κέντρο Πρόληψης αποτελούνται από 3 συναντήσεις και έχουν στόχο να ενημερώσουν και να υποστηρίξουν τους γονείς που θα συμμετέχουν.

Ως γονείς θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με άλλους γονείς, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εσάς, να συζητήσετε συγκεκριμένα προβλήματα που σας απασχολούν και να μάθετε, με έναν απλό και εύκολο τρόπο, εργαλεία, μοντέλα και τεχνικές που θα σας βοηθήσουν με την καθοδήγηση της ψυχολόγου – επιστημονικά υπεύθυνης κας Κωνσταντίνας Ζιάγκου.

Θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εργαστήρια :

1)      «Λειτουργική Επικοινωνία : Πως μπορούμε να μιλάμε και να ακούμε με ανοιχτές καρδιές»

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00

2)      «Συγκρούσεις στην οικογένεια : Μπαίνουμε στη θέση του παιδιού»

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00

3)      «Μαθαίνω να διαχειρίζομαι το άγχος μου»

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 – 20:00

Χώρος διεξαγωγής :                                                                                

Τα εργαστήρια θα γίνονται στο χώρο του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ                                 

Κυρά Βασιλικής 10, Ηγουμενίτσα     

Δηλώσεις συμμετοχής :  

Δηλώστε την συμμετοχή σας  έως την Παρασκευή 9/11      

καθημερινά 8:30-14:30 στο τηλ. 2665025140                                                                                              

  Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ

Ζιάγκου Κων/να – Ψυχολόγος


Απολογισμός δράσεων του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Οκτώβριο 2018

Τον Οκτώβριο έγινε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης για προγράμματα που θα εφαρμοστούν στο σχολικό πλαίσιο.

 • Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις με μαθητές του Δημοτικού Γραικοχωρίου στο τμήμα Δ2 στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης με θέμα : «Διαπροσωπικές σχέσεις» και μία συνάντηση με μαθητές του Δ΄ Δημοτικού στο τμήμα Β2 με θέμα : «Διαφορετικότητα» επίσης στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης.
 • Έγινε εποπτεία 3 δασκάλων από τα Δημοτικά Ν. Σελεύκειας, Γραικοχωρίου και Δ΄ Δημοτικού Ηγουμεν ίτσας που θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα «Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού».
 • Έγινε διοργάνωση εργαστηρίων για γονείς που θα υλοποιηθούν τον επόμενο μήνα.
 • Δημοσιεύτηκε άρθρο στον τοπικό τύπο με θέμα «Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά».
 • Απεστάλη στον ΟΚΑΝΑ το χρονοδιάγραμμα του επιστημονικού έργου για το έτος 2019 και επιπλέον έγινε εποπτεία από την επιστημονικά υπεύθυνη του ΟΚΑΝΑ για προγραμματισμένες δράσεις σε φορείς τοπικής κοινότητας και στην Αστυνομία.
 • Τέλος δόθηκε ατομική συμβουλευτική σε δύο  περιστατικά.

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Οκτώβρη

 • 9/10/2018  Παρέμβαση σε μαθητές Δημοτικού Γραικοχωρίου, τμήμα Δ2
 • 10/10/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 15/10/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 18/10/2018  Παρέμβαση σε μαθητές Δ΄ Δημοτικού, τμήμα Β2
 • 18/10/2018  Εποπτεία εκπαιδευτικού Δ΄ Δημοτικού
 • 22/10/2018  Επιστολή συνεργασίας σε Α/βάθμια Εκπαίδευση
 • 23/10/2018  Παρέμβαση σε μαθητές Δημοτικού Γραικοχωρίου, τμήμα Δ2
 • 23/10/2018  Εποπτεία εκπαιδευτικού Δημοτικού Γραικοχωρίου
 • 25/10/2018  Εποπτεία εκπαιδευτικού Δημοτικού Ν. Σελεύκειας
 • 30/10/2018  Αρθρογραφία στον τοπικό τύπο
 • 30/10/2018  Διοργάνωση εργαστηρίων γονέων


«Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά»

Το Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας «ΑΡΙΑΔΝ Η» θα υλοποιήσει το τρέχον σχολικό έτος 2018/2019 προληπτικές παρεμβάσεις στους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων με θέματα όπως σύγχρονες μορφές εξάρτησης, η επιρροή των φίλων, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η σχέση με το άλλο φύλο.

Με αφορμή τις παραπάνω δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» θα δημοσιευτούν μια σειρά από άρθρα που βασίζονται στην πλούσια θεματολογία που αναδεικνύεται από τις συναντήσεις με τους μαθητές. Το πρώτο θέμα που επιλέχτηκε αφορά την ασφαλή χρήση του διαδικτύου που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου των μαθητών.

Η χρησιμότητα του διαδικτύου ως μέσo που προάγει την ενημέρωση, τη γνώση και την ψυχαγωγία είναι δεδομένη και η εξάπλωση του τόσο ραγδαία που δεν λείπει πια σχεδόν από κανένα σπίτι. Και πράγματι πολλοί γονείς από νωρίς θεωρούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το ίντερνετ απαραίτητο εργαλείο που βοηθάει το παιδί τους να ενημερωθεί, να διευρύνει τις γνώσεις του, να βρει εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα πληροφορίες για τις εργασίες του σχολείου, ή ακόμα και να εξοικειωθεί με την τεχνολογία που η εποχή επιτάσσει. Ωστόσο, όταν μιλάμε για παιδιά οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί καθώς όσο ελκυστικό και αν είναι το διαδίκτυο δεν παύει να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Είναι σημαντικό για το παιδί να μάθει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο με κανόνες και όρια καθώς αυτό εύκολα μπορεί να γίνει εθιστικό. Και επειδή ο υπολογιστής εύκολα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του παιδιού, θα πρέπει να μην αφιερώνει σε αυτό πολύ χρόνο ώστε να μην αποσπάται  η προσοχή του από τα μαθήματά του στο σχολείο. Η φυσική διαπροσωπική επαφή και το παιχνίδι με παιδιά της ηλικίας του δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί από τα παιχνίδια που μπορεί μόνο του να παίζει  μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του. Για τον λόγο αυτό οι γονείς είναι ωφέλιμο να ενισχύουν τις φυσικές δραστηριότητες του παιδιού και να έχουν συμφωνήσει μαζί του πόσες και ποιες ώρες την εβδομάδα μπορεί να το χρησιμοποιεί.

Με το να γνωρίζει ο ίδιος ο γονιός τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του διαδικτύου μπορεί να προφυλάξει και να διδάξει στο παιδί του τον σωστό και ασφαλή τρόπο χρήσης.

Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει το παιδί να χρησιμοποιεί το ίντερνετ;

Αναφορικά με το πότε ένα παιδί πρέπει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο δεν υπάρχει καθορισμένη ηλικία έναρξης. Έχει παρατηρηθεί πως ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο γίνεται όλο και μικρότερος.

Εξάλλου στις μέρες μας σε πολλά σχολεία του δημοτικού τα παιδιά χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στα πλαίσια του μαθητικού προγράμματος.

Επιπλέον για πολλούς γονείς το διαδίκτυο αποτελεί αναπόπαστο κομμάτι της δουλειάς ή της ψυχαγωγίας τους και βλέποντας τους τα παιδιά να το χρησιμοποιούν είναι λογικό να θελήσουν να συνδεθούν και εκείνα. Πρόκειται για μια αναμενόμενη συμπεριφορά αν αναλογιστούμε την τάση του παιδιού να μιμείται τους γονείς του και αν σκεφτούμε παράλληλα πόσο μαγικό θα φαίνεται το διαδίκτυο στα μάτια ενός παιδιού, με τις εικόνες, τα μηνύματα και τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει.

Εκείνο που έχει σημασία και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή είναι ο τρόπος χρήσης από την πλευρά του παιδιού. Το διαδίκτυο προσφέρει τη δυνατότητα να αναζητήσει και να βρει κανείς τα πάντα. Μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες, βιβλία, παιχνίδια, να αγοράσει προϊόντα από όλο τον κόσμο, να επικοινωνήσει με ανθρώπους από άλλη χώρα, να δει ακατάλληλες για την ηλικία του ιστοσελίδες . Είναι αυτονόητο λοιπόν πως θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και έλεγχος από τους γονείς για τις ιστοσελίδες που αυτό επισκέπτεται. Είναι απαραίτητο για τους γονείς να αφιερώσουν χρόνο για να εξηγήσουν στο παιδί ποιός είναι ο κατάλληλος και επιτρεπτός τρόπος χρήσης και να του αναφέρουν με ακρίβεια ποιοί κίνδυνοι υπάρχουν, τι θα πρέπει να προσέχει και πώς θα μάθει να τους αποφεύγει.

Επιπλέον, το παιδί πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και να πλοηγείται στον άγνωστο διαδικτυακό κόσμο με την καθοδήγηση των γονιών του. Μπορεί λοιπόν  να καθίσει ένας γονέας δίπλα στο παιδί του και να του δείξει τον κατάλληλο και ασφαλή τρόπο χρήσης. Παράλληλα οι γονείς μπορούν να τοποθετήσουν τον υπολογιστή σε έναν κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού (π.χ. σαλόνι) και όχι στο παιδικό δωμάτιο ώστε να μην μπορεί να απομονωθεί ανενόχλητο το παιδί στο δωμάτιο του. Οι γονείς οφείλουν να το συμβουλεύσουν να μην δ ίνει από μόνο του προσωπικά στοιχεία ακόμα και αν του ζητηθούν ή να συνομιλεί με άγνωστα άτομα ή να συναντήσει σε κάποιο μέρος κάποιο από αυτά. Τέλος μπορούν να προμηθευτούν  λογισμικά προγράμματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και εμποδίζουν την είσοδο σε ακατάλληλες για παιδιά ιστοσελίδες.

 

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Ζιάγκου Κων/να - Ψυχολόγος


Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί (1/10/2018) τους φιλοξενούμενους, τη Διεύθυνση και το προσωπικό  του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα!!!

Μαθητές και μαθήτριες, του Β1΄ τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, συνοδευόμενοι από την ακούραστη δασκάλα τους,  κα Ζιάκκα Αγγελική και το Δ/ντη του Σχολείου,  κ. Βέρμπη Κων/νο, την  Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ», κα  Κοτσώνη  Αλέκα και τη γραμματέα του Κέντρου, κα Γιώγου Μαρία, επισκέφθηκαν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγ/τσας,  για να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα για την τρίτη ηλικία. Μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης  των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», στο πλαίσιο δράσεων στήριξης της ψυχοκοινωνικής υγείας ευπαθών ομάδων στο νομό μας, μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας  ζωής τους.

Οι μικροί μας φίλοι απήγγειλαν ποιήματα, αφιερωμένα στη γιαγιά και τον παππού, τραγούδησαν, μοίρασαν κ άρτες με ευχές  και φωτογραφήθηκαν με τους οικότροφους και το προσωπικό του Ιδρύματος, ανανεώνοντας το ραντεβού μας  για το άμεσο μέλλον…

Ευχαριστούμε  τη δασκάλα της Β1΄ τάξης, κα Ζιάκκα Αγγελική  και το Δ/ντη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμεν ίτσας,  κ. Βέρμπη Κων/νο, τους γονείς  των μαθητών που δέχτηκαν  να πλαισιώσουν τα παιδιά τους  και αυτή μας τη δράση, τη Διεύθυνση, το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους της δομής, για τη θερμή υποδοχή τους, τους εθελοντές  μας, για την πρόθυμη συμμετοχή και καταλυτική τους παρουσία:

-         την  κα Θεοδωρίδη Ειρήνη , διαιτολόγο-διατροφολόγο, για τις διατροφικές συμβουλές  της στα άτομα τρίτης ηλικίας και το ρόλο της σωματικής άσκησης, που παίζει σημαντικό στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών

-         τους  καλλιτέχνες μουσικής και εικαστικών  κ.κ. Κολιούση Νίκο  και OyarzunLoreto, που συνόδευσαν τα παιδιά με κιθάρα και τζέμπε, τραγουδώντας μαζί τουςτον πάντα πρόθυμο κ.  Χαλμαντζή Βαγγέλη, που βιντεοσκόπησε τη δράση

 Μα, προπαντός, ευχαριστούμε τους μικρούς μας φίλους, που  αφιέρωσαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μάθουν τα ποιήματα και τα τραγούδια που επέλεξαν με τη δασκάλα τους. Τους  ευχαριστούμε για τη ζωντάνια, τα  χαμόγελα και  τις  χαρούμενες στιγμές, που μοίρασαν απλόχερα στους φιλοξενούμενους της δομής, μαζί με τις ευχετήριες κάρτες , που τα ίδια δημιούργησαν, με περίσσεια αγάπη και  μεράκι!!!

Για το Δ.Σ. του Κ.Π. - «ΑΡΙΑΔΝΗ»

                                                   Η  Πρόεδρος                                                

 Αλέκα   Κοτσώνη


Απολογισμός δράσεων του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Σεπτέμβριο 2018

       Τον μήνα Σεπτέμβριο έγινε η προετοιμασία της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κ άμπινγκ του Δρεπάνου. Στην εκδήλωση με θέμα «Καλωσορίζοντας τη νέα σχολική χρονιά»
συμμετείχαν μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς που συνόδεψαν τα παιδιά τους.

 • Πραγματοποιήθηκε συνεργασία με την Δ/νση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης για προγραμματισμό δράσεων στα σχολεία.
 • Έγινε εποπτεία εκπαιδευτικού του Δημοτικού Νέας Σελεύκειας με θέμα την διεργασία πένθους.
 • Εντός του Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν και αποστάλθηκαν στον ΟΚΑΝΑ οι πίνακες με τον επιστημονικό απολογισμό του α΄ εξαμήνου του 2018.
 • Τον μήνα Σεπτέμβριο δόθηκε ατομική συμβουλευτική σε τρία  περιστατικά, το ένα παραπέμφτηκε μετά από συνεργασία με το Λύκειο Φιλιατών και το δεύτερο μετά από συνεργασία με το Γυμνάσιο Πλαταριάς.

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Σεπτέμβριο:

 • 12/9/2018  Συνάντηση με εθελοντές για διοργάνωση εκδήλωσης
 • 13/9/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 15/9/2018  Εκδήλωση στο Δρέπανο
 • 17/9/2018  Συνεργασία με Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμας Εκπαίδευσης
 • 20/9/2018  Σύνταξη και αποστολή στον ΟΚΑΝΑ εξαμηνιαίου επιστημονικού απολογισμού
 • 25/9/2018  Συνεργασία με Λύκειο Φιλιατών για παρακολούθηση περιστατικού
 • 25/9/2018  Εποπτεία εκπαιδευτικού Ν. Σελεύκειας
 • 27/9/2018  Συνεργασία με Γυμνάσιο Πλαταριάς για παρακολούθηση περιστατικού

 


Απολογισμός δράσεων του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Αύγουστο 2018

Τα στελέχη του Κέντρου τον μήνα Αύγουστο ασχολήθηκαν κυρίως με την συνέχεια της υλοπο ίησης των καλοκαιρινών εργαστηρίων που είχαν ξεκινήσει τους δύο προηγούμενους μήνες με την βοήθεια και των εθελοντών. 

 • Ειδικότερα τον τρέχοντα μήνα πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις του εργαστηρίου «Μαγειρεύοντας παιχνίδια» για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις του εργαστηρίου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. Δύο συναντήσεις του εργαστηρίου «Η αυλή της δημιουργίας» για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, η πρώτη περιλάμβανε εικαστικό εργαστήρι και η δεύτερη μουσικό εργαστήρι.
 • Τέλος πραγματοποιήθηκε η έβδομη και τελευταία συνάντηση του εργαστηρίου «Γέφυρες μετάβασης» με εκδρομή των παιδιών στον Αχέροντα.
 • Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία εννέα συνολικά διαφορετικά εργαστ ήρια για τρεις ηλικιακές ομάδες, για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών, για παιδιά 9-12 ετών και εργαστήρια για παιδιά που τελείωσαν την ΣΤ΄τάξη του δημοτικού όπου συμμετείχαν 63 παιδιά.
 • Επίσης προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση στα μέσα του επόμενου μήνα με συμμετέχοντες μαθητές από όλα τα δημοτικά της πόλης και με θέμα όλες τις ενότητες των καλοκαιρινών εργαστηρίων.
 • Τα καλοκαιρινά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν όχι μόνο στους χώρους του Κέντρου Πρόληψης αλλά και εκτός του Κέντρου (Δρέπανο, Δασάκι, Αχέροντα).  
 • Τον μήνα Αύγουστο δόθηκε ατομική συμβουλευτική σε τρία  περιστατικά.

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Αύγουστο

 • 1/8/2018  Εργαστήριο «Μαγειρεύοντας παιχνίδια» (1η συνάντηση)
 • 2/8/2018  Εργαστήριο «Γέφυρες μετάβασης» (7η συνάντηση)
 • 2/8/2018  Εργαστήριο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» (2η συνάντηση)
 • 8/8/2018  Εργαστήριο «Μαγειρεύοντας παιχνίδια» (2η συνάντηση)
 • 9/8/2018  Εργαστήριο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» (3η συνάντηση)
 • 16/8/2018  Εργαστήριο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» (4η συνάντηση)
 • 20/8/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 21/8/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 22/8/2018  Εργαστήριο «Μαγειρεύοντας παιχνίδια» (3η συνάντηση)
 • 22/8/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 23/8/2018  Εργαστήριο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» (5η συνάντηση)
 • 24/8/2018  Εργαστήριο «Η αυλή της δημιουργίας» (1η συνάντηση)
 • 27/8/2018  Εργαστήριο «Η αυλή της δημιουργίας» (2η συνάντηση)
 • 29/8/2018  Εργαστήριο «Μαγειρεύοντας παιχνίδια» (4η συνάντηση)


Απολογισμός δράσεων του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Ιούλιο 2018

       Τα στελέχη του Κέντρου τον μήνα Ιούλιο ασχολήθηκαν κυρίως με την υλοποίηση των καλοκαιρινών εργαστηρίων με την βοήθεια και εθελοντών. 

 • Πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για τρεις ηλικιακές ομάδες, για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών, για παιδιά 9-12 ετών και εργαστήρια για παιδιά που τελείωσαν την ΣΤ΄τάξη του δημοτικού.
 • Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις του εργαστηρίου «Englishforkids» για παιδιά ηλικ ίας 6-9 ετών. Πραγματοποιήθηκαν πέντε συναντήσεις του εργαστηρίου «Παίζοντας μουσική με τους Boomwackers» για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Τέσσερις συναντήσεις του εργαστηρίου «Γιόγκα» για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Εργαστήριο τεσσάρων συναντήσεων «Το πράσινο νήμα της Αριάδνης» για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Δύο συναντήσεις του εργαστηρίου «Σαλπάροντας στο Ιόνιο με βάρκα την ομάδα» για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών που είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο μήνα.
 • Έγινε η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών και θα ακολουθήσουν άλλες τρεις συναντήσεις τον επόμενο μήνα.
 • Τα παραπάνω εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Πρόληψης και συμμετείχαν συνολικά 63 παιδιά.
 • Επίσης κατά τον τρέχοντα μήνα υλοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις του εργαστηρίου «Γέφυρες μετ άβασης» για παιδιά που τελείωσαν την ΣΤ΄τάξη του δημοτικού.
 • Τέλος τον μήνα Ιούλιο δόθηκε ατομική συμβουλευτική σε έξι  περιστατικά.

Δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης για μήνα Ιούλιο:

 • 2/7/2018  Εργαστήριο «Παίζοντας μουσική με τους Boomwackers (1η συνάντηση)
 • 2/7/2018  Εργαστήριο «Γιόγκα» (1η συνάντηση)
 • 3/7/2018  Εργαστήριο «Το πράσινο νήμα της Αριάδνης» (1η συνάντηση)
 • 4/7/2018  Εργαστήριο «Englishforkids» (1η συνάντηση)
 • 4/7/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 5/7/2018  Εργαστήριο «Γέφυρες μετάβασης»  (3η συνάντηση)
 • 9/7/2018  Εργαστήριο «Παίζοντας μουσική με τους Boomwackers (2η συνάντηση)
 • 9/7/2018  Εργαστήριο «Γιόγκα» (2η συνάντηση)
 • 10/7/2018  Εργαστήριο «Το πράσινο νήμα της Αριάδνης» (2η συνάντηση)
 • 10/7/2018  Εργαστήριο «Σαλπάροντας στο Ιόνιο με βάρκα την ομάδα» (2η συνάντηση)
 • 11/7/2018  Εργαστήριο «Englishforkids» (2η συνάντηση)
 • 11/7/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 12/7/2018  Εργαστήριο «Γέφυρες μετάβασης» (4η συνάντηση)
 • 12/7/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 16/7/2018  Εργαστήριο «Γιόγκα» (3η συνάντηση)
 • 16/7/2018  Εργαστήριο «Παίζοντας μουσική με τους Boomwackers (3η συνάντηση)
 • 17/7/2018  Εργαστήριο «Το πράσινο νήμα της Αριάδνης» (3η συνάντηση)
 • 17/7/2018  Εργαστήριο «Σαλπάροντας στο Ιόνιο με βάρκα την ομάδα» (3η συνάντηση)
 • 18/7/2018  Εργαστήριο «Englishforkids» (3η συνάντηση)
 • 19/7/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 19/7/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 19/7/2018  Εργαστήριο «Γέφυρες μετάβασης» (5η συνάντηση)
 • 23/7/2018  Παρακολούθηση περιστατικού
 • 23/7/2018  Εργαστήριο «Γιόγκα» (4η συνάντηση)
 • 23/7/2018  Εργαστήριο «Παίζοντας μουσική με τους Boomwackers (4η συνάντηση)
 • 24/7/2018  Εργαστήριο «Το πράσινο νήμα της Αριάδνης» (4η συνάντηση)
 • 25/7/2018  Εργαστήριο «Englishforkids» (4η συνάντηση)
 • 26/7/2018  Εργαστήριο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» (1η συνάντηση)
 • 26/7/2018  Εργαστήριο «Γέφυρες μετάβασης» (6η συνάντηση)
 • 30/7/2018  Εργαστήριο «Παίζοντας μουσική με τους Boomwackers (5η συνάντηση)


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ >>>

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ “ΑΡΙΑΔΝΗ”

Κυρά Βασιλικής 10 - Ηγουμενίτσα - Τ.Κ. 461 00 -

Τηλ.: 26650 25140 - Fax: 26650 28885- email: mithos@otenet.gr